FRAȚII SCUTELNIC – TANDEMUL CE CREEAZĂ REZULTATE UIMITOARE

FRAȚII SCUTELNIC – TANDEMUL CE CREEAZĂ REZULTATE UIMITOARE

 

Încă din copilărie, lutul a devenit posibilitatea de expresie pentru Lilian Scutelnic. Acesta a devenit talisman pe care îl modelează după propriile simțiri și trăiri. A construit sute de căsuțe din lut pentru sine și pentru cei care îi admiră lucrările.

Lilian a devenit un exemplu pentru fratele său, Ruslan Scutelnic. Acesta, chimist de profesie, s-a lăsat ademenit de motivația și pasiunea cu care lucrează fratele său. Tandemul lor generează rezultate uimitoare sub forma unor căsuțe de lut.

Frații Scutelnic provin dintr-o familie de gospodari din părțile Floreștiului. Străbuneii lor au stat la baza fondării satului Mărășești, raionul Florești. Pictura, tapiseria și prelucrarea artistică a metalului sunt disciplinele pe care le-a învățat Lilian. Prioritatea și pasiunea lor actuală este arta ceramicii artistice. Până și copii acestora au moștenit dragostea pentru modelarea lutului.

Brandul fraților Scutelnic poate fi considerată căsuța, așa cum o creează nimeni. Printre multiplele suvenire se conturează clar tematica vinului, figurine, teasc, ulcior sau măcar o cană cu vin.

Cei doi frați creează lucrări în serie, dar și lucrări unice. Au o experiență de peste cincisprezece ani. Prima lor lucrare a fost un clopoțel, afirmă Lilian. Acesta rămâne a fi cel mai popular și solicitat produs.

Lucrările artiștilor le vei putea descoperi și comanda pe traditional.md.