Elena SIli

Elena SIli

Bijuterii în stil boem.

Fiecare artist își are propriul stil. Combinația de materiale, culori, gânduri, dispoziție, energie, temperament, fire... - acest amalgam este o geneză care face ca un obiect artizanal sa fie diferit, să reflecte esența lăuntrică a creatorului, care își lasă inevitabil amprenta pe rezultat.

Întotdeauna am fost o fire creativă, dar viața m-a "aruncat" în alte domenii de activitate. Însă ceea ce este implantat în fiecare din noi de la naștere nu poți inhiba și oricum se exteriorizeaza în tot ce trăiești. Ceea ce fac deja de aproape 10 ani este, de fapt, o exprimare a ceea ce simt, vreau si îmi place. O creație nu este doar un gust si o tehnică posedată, ci este o stare, o atitudine, o energie, o filosofie.

Uneori în mintea mea se combină niște culori, materiale sau forme și de aici poate porni o întreagă colecție. Alteori sunt inspirată de anumite obiecte de artă de cu totul altă natură, arhitectira. Mai sunt influientata și de natura, unde se găsesc culori, forme, senzatii. Un impact au și oamenii, fiecare cu felul său de a fi, cu stilul său, cu tradițiile sale, cu mentalitatea sa... Mă inspir din tot ce văd, tot ce ma înconjoară, tot ce se întâmplă și caut sa vad frumosul în tot.

Cumpărătorii mei sunt cei ce vor să se exprime. Unii știu ce și-ar dori si mă bucur sa fiu în stare de a combina gusturile si doleanțele acestora cu viziunea  mea;  alții se lasă total "pe mâna mea" și asta îmi aduce o satisfacție enormă. În fiecare țară predomină anumite tendințe, stiluri, preferințe de culori sau materiale. Am avut ocazia să-mi adaptez fantezia clientelei din aproape toate colțurile lumii,  creând pentru doamne din Franța, unde se cere un stil mai reținut, fără culori si luciu, pentru cucoane din Maroc când puteam face melanj din tot ce-mi trecea prin cap și mână, pentru Spania iubitoare de culori si flori etc. De la cele mai simple și banale combinări până la cele mai diverse și neașteptate sunt provocări care ma fac sa descopăr și să mă descopăr.

Deși nu întotdeauna se găsesc anumite materiale, chiar pe care le-am folosit deja (anumite pietre, mărgele, culori, forme, furnitura), dar realizez din ceea ce este disponibil la moment și pot găsi ceva ce poate fi înlocuit dar sa fie foarte aproape de ceea vreau sa creez. Uneori rezultatul depășește așteptările atât ale mele, cât și ale clientului.